Blogger tarafından desteklenmektedir.

Zeytin İşleme Teknisyeni nedir, ne iş yapar, görevleri, maaşları, nasıl olunur?

28 Mart 2015 Cumartesi

Zeytin İşleme Teknisyeni nedir?

-Zeytin mahsulünün işlenmesini, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin yapılarak kalitesinin belirlenmesi, sonuçların yorumlanması ve doğru karar verebilme becerilerine sahip olan ara meslek elemanıdır.


Meslek Kodu : 3142.36
Meslek Adı :Zeytin İşleme Teknisyeni
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans


Zeytin İşleme Teknisyeni ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Zeytin İşleme Teknisyeni, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a} Sofralık zeytinin (siyah zeytin, yeşil zeytin} işlenmesinde çeşitli teknikleri kullanmak,
b} Kaliteli zeytin yağı üretilmesinde yararlanılan çeşitli teknikleri öğrenmek ve uygulamak,
c} Sofralık zeytinin sağlığa uygunluğunu ve kalitesini kontrol için zeytinlerden ve katkı maddelerinden örnekler almak,
d} Laboratuarlarda değişik analiz yöntemlerini (kimyasal ve duyusa
l} kullanmak ve analizler yapmak,
e} Çıkan sonuçları değerlendirmek, raporlar düzenlemek ve ilgililere bildirmek,
f} İstatistik bilgileri elde emek ve yorumlar yapmak.
g} Zeytinyağı ile ilgili basit analizleri (asit tayini} yapmak,
h} Zeytin çeşitlerinin tanınması, kültürel işlemler, hasat ve zirai mücadele gibi zeytin bahçesi işletmeciliği ile ilgili işlerde görev almak,
i} Çalışılan işletmede üretimin hijyen şartlarına uygun olmasını sağlamak,
j} Üretilen ürünlerin uygun olarak paketlenmesini ve paketleme işleminin düzenliliğini kontrol etmek,
k} Amiri ile sorumluluğunu taşıdığı kişiler arasında koordinasyonu sağlamak,
l} İşletmede uyulması gereken mevzuatı (Türk Gıda Kodeksi,TSE vb.} öğrenmek ve yapılan işlemlerde bu mevzuatı esas almak vb. görev ve işlemleri yerine getirir
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder