Zeytin Endüstri (Zeytincilik Ve Zeytin İşleme Teknolojisi) Teknikeri nedir?
Zeytin ve zeytin ürünlerinin (sofralık zeytin, zeytin yağı, prina yağı, sabun, prina ve zeytin yaprağı çayı) sağlık şartlarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapan, elde edilen sonuçları inceleyip, değerlendiren ve karşılaşılan sorunlara çözümler bulan ara meslek elemanıdır.
Meslek Kodu : 3142.34
Meslek Adı :Zeytin Endüstri (Zeytincilik Ve Zeytin İşleme Teknolojisi) Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Zeytin Endüstri (Zeytincilik Ve Zeytin İşleme Teknolojisi) Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Zeytin Endüstri (Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi} Teknikeri, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Sofralık zeytin (siyah zeytin, yeşil zeyti
n} işlenmesinde çeşitli teknikleri kullanmak,
b} Kaliteli zeytin yağı üretilmesinde çeşitli teknikleri öğrenmek ve uygulamak.
c} Zeytin ve zeytin yağının sağlığa uygunluğunu ve kalitesini kontrol için zeytinlerden ve katkı maddelerinden örnekler almak,
d} Laboratuarlarda değişik analiz yöntemlerini kullanarak analiz yapmak,
e} Çıkan sonuçları değerlendirmek, raporlar düzenlemek ilgililere bildirmek,
f} İstatistiksel bilgilerin elde edilmesine ve yorumlanmasına yardımcı olmak,
g} Zeytin çeşitlerinin tanınması, kültürel işlemler, hasat ve zirai mücadele gibi zeytin bahçeleri işletmeciliği ile ilgili işlerde görev almak,
h} Çalıştıkları işletmelerde üretimin hijyen şartlara uygun olmasını sağlamak,
i} Üretilen ürünlerin, usulüne uygun olarak paketlenmesini sağlamak ve paketleme işleminin düzenliliğini kontrol etmek,
j} Çalıştığı kuruluşta amiri ile sorumluluğunu taşıdığı kişiler arasında iletişimin sağlanmasında rol oynamak,
k} İşletmede uyulması gereken mevzuatı öğrenmek ve yapılan işlemlerde bu mevzuatları esas almak. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Zeytin ve zeytin ürünlerinin (sofralık zeytin, zeytin yağı, prina yağı, sabun, prina ve zeytin yaprağı çayı) sağlık şartlarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapan, elde edilen sonuçları inceleyip, değerlendiren ve karşılaşılan sorunlara çözümler bulan ara meslek elemanıdır.
Meslek Kodu : 3142.34
Meslek Adı :Zeytin Endüstri (Zeytincilik Ve Zeytin İşleme Teknolojisi) Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Zeytin Endüstri (Zeytincilik Ve Zeytin İşleme Teknolojisi) Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Zeytin Endüstri (Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi} Teknikeri, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Sofralık zeytin (siyah zeytin, yeşil zeyti
n} işlenmesinde çeşitli teknikleri kullanmak,
b} Kaliteli zeytin yağı üretilmesinde çeşitli teknikleri öğrenmek ve uygulamak.
c} Zeytin ve zeytin yağının sağlığa uygunluğunu ve kalitesini kontrol için zeytinlerden ve katkı maddelerinden örnekler almak,
d} Laboratuarlarda değişik analiz yöntemlerini kullanarak analiz yapmak,
e} Çıkan sonuçları değerlendirmek, raporlar düzenlemek ilgililere bildirmek,
f} İstatistiksel bilgilerin elde edilmesine ve yorumlanmasına yardımcı olmak,
g} Zeytin çeşitlerinin tanınması, kültürel işlemler, hasat ve zirai mücadele gibi zeytin bahçeleri işletmeciliği ile ilgili işlerde görev almak,
h} Çalıştıkları işletmelerde üretimin hijyen şartlara uygun olmasını sağlamak,
i} Üretilen ürünlerin, usulüne uygun olarak paketlenmesini sağlamak ve paketleme işleminin düzenliliğini kontrol etmek,
j} Çalıştığı kuruluşta amiri ile sorumluluğunu taşıdığı kişiler arasında iletişimin sağlanmasında rol oynamak,
k} İşletmede uyulması gereken mevzuatı öğrenmek ve yapılan işlemlerde bu mevzuatları esas almak. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder