Meyve Ve Sebze İşleme Teknikeri nedir?
-Meyve ve sebze işletmelerinde fiziksel ve kimyasal aşamalardan geçirilerek yeni bir ürün elde edilmesi safhasına kadar süren etkinliklerde ara eleman olarak çalışan kişidir.
Meslek Kodu : 3142.09
Meslek Adı :Meyve Ve Sebze İşleme Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Meyve Ve Sebze İşleme Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Meyve ve Sebze İşleme Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Meyve ve sebzeleri doğal ve yapay yollardan kurutmak,
b} Meyvelerin suyunu çıkarmak, karbonlama ve şişeleme işlemlerini yapmak,
c} Meyve ve sebzelerin dondurularak korunması ve uygun ortamlarda çözülmesi işlemlerini yapmak,
d} Salça, turşu, marmelat, reçel, meyve suyu özü gibi ürünlerin elde edilmesi işlemlerinin gıda teknolojisinin gereklerine göre gerçekleştirmek,
e} Elde edilen ürünlerin en uygun biçimde ambalajlanması işlerinde görev almak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder