Blogger tarafından desteklenmektedir.

Gıda Kontrol Teknisyeni/Gıda Teknolojisi Teknisyeni nedir, ne iş yapar, görevleri, maaşları, nasıl olunur?

8 Ocak 2015 Perşembe

Gıda Kontrol Teknisyeni/Gıda Teknolojisi Teknisyeni nedir?

-Gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ile gıdalar üzerinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılmasında ve sonuçlarının yorumlanmasında gıda mühendisi ve teknikerinin gözetiminde görev alan ara meslek elemanıdır.


Meslek Kodu : 3139.10
Meslek Adı :Gıda Kontrol Teknisyeni/Gıda Teknolojisi Teknisyeni
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : İşlem Kontrol Teknikerleri
Meslek Birim Grubu : Başka Yerde Sınıflandırılmamış İşlem Kontrol Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)


Gıda Kontrol Teknisyeni/Gıda Teknolojisi Teknisyeni ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Gıda Kontrol Teknisyeni/Gıda Teknolojisi Teknisyeni; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a} Planlanmış olan üretimin gerçekleşmesi için gıda mühendisi ve gıda teknikerinin gözetimi altında çalışmak,
b} Her türlü gıda maddelerinin (hububat, süt ve süt ürünleri, çeşitli et ürünleri, bitkisel gıdalar,bal v
b} işlenmesinde çeşitli teknikleri kullanmak,
c} Gıdaların sağlığa uygunluğunu kontrol için gıdalardan ve gıda katkı maddelerinden örnekler almak,
d} Laboratuarda değişik yöntemler kullanarak duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapmak, sonuçları yorumlamak, gerekli raporları düzenlemek, çıkan sonuçları ilgili kişilere iletmek,
e} Kaliteli ve standart ürün üretilmesini sağlamak,
f} İşletmelerde hijyen ve temizlik kurallarını uygulamak veya uygulanmasını sağlamak,
g} Gıda üretiminde kullanılan en son teknolojileri takip etmek,
h} Gıdaların uygun bir şekilde paketlenmesini ve muhafazasını sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder