Blogger tarafından desteklenmektedir.

Diyetisyen nedir, ne iş yapar, görevleri, maaşları, nasıl olunur?

4 Aralık 2013 Çarşamba

Diyetisyen nedir?

Hastane, enstitü veya diğer kuruşlardaki grup veya kişiler için diyetlerin hazırlanmasını denetleyen ve planlayan kişidir.


Meslek Kodu : 2265.02
Meslek Adı :Diyetisyen
Meslek Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Sağlık İle İlgili Diğer Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Diyetisyenler Ve Beslenme Uzmanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans


Diyetisyen ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Diyetisyen (Genel) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a} Hastalara ve personele verilecek yemeklerin sağlık kurallarına uygunluğunu kontrol etmek,
b} Yiyeceklerin kalori, protein ve yağ oranlarına göre ayrımını yaparak, yemek listelerini belirlemek,
c} Gereken gıda ve malzemeleri belirleyerek satın alınmasını sağlamak,
d} Yemeklerin diyetlere göre pişirilmesini sağlamak,
e} Hastaların reçetelerine göre diyet programlarını hazırlamak,
f} Hastaların diyet tedavilerini yakından izlemek,
g} Bebekler için hazırlanan mamaların saatlere göre verilmesini sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder