Blogger tarafından desteklenmektedir.

Yiyecek İçecek Müdürü nedir, ne iş yapar, görevleri, maaşları, nasıl olunur?

28 Kasım 2013 Perşembe

Yiyecek İçecek Müdürü nedir?

Büyük otel, lokanta ve kulüplerde satın alınan, depolanan ve verilen malzemeleri kontrol ve aşçılıkla ilgisi bulunmayan mutfak işçilerine nezaret eden kişidir


Meslek Kodu : 1412.07
Meslek Adı :Yiyecek İçecek Müdürü
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ağırlama, Perakende Ve Diğer Hizmet Müdürleri
Meslek Grubu : Otel, Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Meslek Birim Grubu : Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim


Yiyecek İçecek Müdürü ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Yiyecek İçecek Müdürü işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a} Yiyecek maddeleri ve mutfak teçhizatı satın almak, bunların kalitesini ve miktarını kontrol etmek,
b} Malzemelerin depolanmasına ve verilmesine porselen, gümüş ve cam eşyanın temizlenmesine nezaret etmek,
c} Aşçılıkla ilgisi bulunmayan mutfak işçilerine nezaret etmek,
d} Nezaret ettiği işçilere iş vermek veya bunları işten çıkarmak ve kayıtları tutmak,
e} Yemek listeleri tanzim etmek ve listeleri fiyatlandırabilir, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder