Pansiyon İşletmecisi nedir?
Konukların geçici veya sürekli barınmaları için bir pansiyonu kendi hesabına yada ortak olarak çalıştıran kişidir.
Meslek Kodu : 1411.01
Meslek Adı :Pansiyon İşletmecisi
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ağırlama, Perakende Ve Diğer Hizmet Müdürleri
Meslek Grubu : Otel, Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Meslek Birim Grubu : Otel Müdürleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Pansiyon İşletmecisi ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Pansiyon İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanla
r} işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Boş yerleri bildirmek ve odaları kiraya vermek,
b} Erzakları, teçhizatı ve eksiklikleri satın almak ve yemek listesini düzenlemek,
c} Oda ücretlerini toplamak ve faturalarını vermek,
d} Örtülerin değiştirilmesine, odaların temizlenmesine, yemeklerin pişirilmesine ve servis yapılmasına doğrudan nezaret etmek,
e} Yemek salonu, mutfak, erzak deposu ve diğer bölümlerin temiz tutulmasını ve sağlık kurallarına uygun olmasını sağlamak,
f} Personeli istihdam etmek, eğitmek,öğretmek ve gerekirse işten çıkarmak,
g} Maliyet hesaplarını ve diğer kayıtları tutmak,
h} Yemeklerin pişirilmesine ve servise ve odaların temizlenmesine katılabilir,
i} Binanın bakımı ve tamir işlerini düzenleyebilir, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Konukların geçici veya sürekli barınmaları için bir pansiyonu kendi hesabına yada ortak olarak çalıştıran kişidir.
Meslek Kodu : 1411.01
Meslek Adı :Pansiyon İşletmecisi
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ağırlama, Perakende Ve Diğer Hizmet Müdürleri
Meslek Grubu : Otel, Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Meslek Birim Grubu : Otel Müdürleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Pansiyon İşletmecisi ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Pansiyon İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanla
r} işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Boş yerleri bildirmek ve odaları kiraya vermek,
b} Erzakları, teçhizatı ve eksiklikleri satın almak ve yemek listesini düzenlemek,
c} Oda ücretlerini toplamak ve faturalarını vermek,
d} Örtülerin değiştirilmesine, odaların temizlenmesine, yemeklerin pişirilmesine ve servis yapılmasına doğrudan nezaret etmek,
e} Yemek salonu, mutfak, erzak deposu ve diğer bölümlerin temiz tutulmasını ve sağlık kurallarına uygun olmasını sağlamak,
f} Personeli istihdam etmek, eğitmek,öğretmek ve gerekirse işten çıkarmak,
g} Maliyet hesaplarını ve diğer kayıtları tutmak,
h} Yemeklerin pişirilmesine ve servise ve odaların temizlenmesine katılabilir,
i} Binanın bakımı ve tamir işlerini düzenleyebilir, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder