Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri nedir?
-Şeker endüstrisinde, pancar yetiştiriciliğinden şeker üretimi aşamasına kadar çeşitli kademelerde çalışan kişidir.
Meslek Kodu : 3142.18
Meslek Adı :Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Pancar Yetiştiriciliği ve Şeker Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Ekim alanlarının belirlenmesini tespit etmek,
b} Pancar bitkisinin ekiminin kontrolünü yapmak,
c} Şeker pancarı bitkisinin gelişimi ve bakımında çiftçilerin teknik bakımdan desteklenmesini sağlamak,
d} Şeker pancarı hasadının kontrolünü yapmak,
e} Şeker pancarında verim ve kalite değerlerini yükseltmek için bilimsel çalışmaların yürütülmesi ve kontrolünü yapmak,
f} Yeni üretim teknikleri konularında çiftçileri bilgilendirmek,
g} Hastalık ve yabancı otlarla mücadele etmede çiftçilere gerek teknik yardımı sağlayarak çalışmalara bizzat katılmak,
h} Şeker pancarının fabrika ortamında işlenme evrelerine ve şeker üretimi teknolojisi ile şeker pancarı yan ürünlerinin değerlendirilmesi çalışmalarına katılmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
-Şeker endüstrisinde, pancar yetiştiriciliğinden şeker üretimi aşamasına kadar çeşitli kademelerde çalışan kişidir.
Meslek Kodu : 3142.18
Meslek Adı :Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Pancar Yetiştiriciliği ve Şeker Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Ekim alanlarının belirlenmesini tespit etmek,
b} Pancar bitkisinin ekiminin kontrolünü yapmak,
c} Şeker pancarı bitkisinin gelişimi ve bakımında çiftçilerin teknik bakımdan desteklenmesini sağlamak,
d} Şeker pancarı hasadının kontrolünü yapmak,
e} Şeker pancarında verim ve kalite değerlerini yükseltmek için bilimsel çalışmaların yürütülmesi ve kontrolünü yapmak,
f} Yeni üretim teknikleri konularında çiftçileri bilgilendirmek,
g} Hastalık ve yabancı otlarla mücadele etmede çiftçilere gerek teknik yardımı sağlayarak çalışmalara bizzat katılmak,
h} Şeker pancarının fabrika ortamında işlenme evrelerine ve şeker üretimi teknolojisi ile şeker pancarı yan ürünlerinin değerlendirilmesi çalışmalarına katılmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder