Blogger tarafından desteklenmektedir.

Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri nedir, ne iş yapar, görevleri, maaşları, nasıl olunur?

25 Mart 2015 Çarşamba

Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri nedir?

-Şeker endüstrisinde, pancar yetiştiriciliğinden şeker üretimi aşamasına kadar çeşitli kademelerde çalışan kişidir.


Meslek Kodu : 3142.18
Meslek Adı :Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans


Pancar Yetiştiriciliği Ve Şeker Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Pancar Yetiştiriciliği ve Şeker Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a} Ekim alanlarının belirlenmesini tespit etmek,
b} Pancar bitkisinin ekiminin kontrolünü yapmak,
c} Şeker pancarı bitkisinin gelişimi ve bakımında çiftçilerin teknik bakımdan desteklenmesini sağlamak,
d} Şeker pancarı hasadının kontrolünü yapmak,
e} Şeker pancarında verim ve kalite değerlerini yükseltmek için bilimsel çalışmaların yürütülmesi ve kontrolünü yapmak,
f} Yeni üretim teknikleri konularında çiftçileri bilgilendirmek,
g} Hastalık ve yabancı otlarla mücadele etmede çiftçilere gerek teknik yardımı sağlayarak çalışmalara bizzat katılmak,
h} Şeker pancarının fabrika ortamında işlenme evrelerine ve şeker üretimi teknolojisi ile şeker pancarı yan ürünlerinin değerlendirilmesi çalışmalarına katılmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder