Hububat İşleme Teknisyeni nedir?
Türk Gıda Mevzuatına uygun olarak hijyenik ortamda hububat veürünleri üretimi için iş organizasyonunu yapma, gerekli hammadde ile üretimde kullanılan araç-gereçleri tanıyıp kullanabilme, kontrol edebilme, basit bakım ve temizliğini yapma, ürünü ambalajlama ve depolama işlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Meslek Kodu : 3142.51
Meslek Adı :Hububat İşleme Teknisyeni
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)
Hububat İşleme Teknisyeni ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Hububat İşleme Teknisyeni, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} İş organizasyonu yapmak,
b} Üretim öncesi hazırlıkları yapmak,
c} Ham maddeleri hazırlamak,
d} Hammadde ve ürünün duyusal ve fiziksel analizlerini yapmak,
e} Kullanılan alet ve ekipmanların bakım ve basit onarımını yapmak,
f} Temizlik ve hijyen programlarını uygulamak,
g} Hububat ve ürünlerini satışa hazırlamak,
h} Tahılları depolamak,
i} Öğütülmüş ürünler elde etmek,
j} Makarna üretmek,
k} Ekmek ve çeşitlerini üretmek,
l} Bisküvi üretmek,
m} Nişasta üretmek,
n} Üretim formlarını doldurmak,
o} Üretilen gıdaları ambalajlamak ve depolamak,
p} Mesleki gelişime ilişkin faaliyetlere katılmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Türk Gıda Mevzuatına uygun olarak hijyenik ortamda hububat veürünleri üretimi için iş organizasyonunu yapma, gerekli hammadde ile üretimde kullanılan araç-gereçleri tanıyıp kullanabilme, kontrol edebilme, basit bakım ve temizliğini yapma, ürünü ambalajlama ve depolama işlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Meslek Kodu : 3142.51
Meslek Adı :Hububat İşleme Teknisyeni
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)
Hububat İşleme Teknisyeni ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Hububat İşleme Teknisyeni, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} İş organizasyonu yapmak,
b} Üretim öncesi hazırlıkları yapmak,
c} Ham maddeleri hazırlamak,
d} Hammadde ve ürünün duyusal ve fiziksel analizlerini yapmak,
e} Kullanılan alet ve ekipmanların bakım ve basit onarımını yapmak,
f} Temizlik ve hijyen programlarını uygulamak,
g} Hububat ve ürünlerini satışa hazırlamak,
h} Tahılları depolamak,
i} Öğütülmüş ürünler elde etmek,
j} Makarna üretmek,
k} Ekmek ve çeşitlerini üretmek,
l} Bisküvi üretmek,
m} Nişasta üretmek,
n} Üretim formlarını doldurmak,
o} Üretilen gıdaları ambalajlamak ve depolamak,
p} Mesleki gelişime ilişkin faaliyetlere katılmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder