Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri nedir?
-Et ve et ürünlerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve tüketiciye ulaşması işlemlerini yürüten kişidir.
Meslek Kodu : 3142.12
Meslek Adı :Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Et ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Sağlık açısından ürünlerin zararlı olup olmadıklarını belirlemek için fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizler yapmak,
b} Ambalaj materyalini seçmek ve ambalajlama yapımını kontrol etmek,
c} Kaçak kesimlerin önlenmesi için tedbir alınmasında yardımcı olmak,
d} Etin teknolojik kurallara göre üretilmesini sağlamak ve uygulamak,
e} Depolama şartlarını, sıcaklık, nispi nem, hava hızı vb. koşulları belirlemek,
f} Sucuk, salam sosis vb. ürünlerin teknolojik şartlarda üretimini sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
-Et ve et ürünlerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve tüketiciye ulaşması işlemlerini yürüten kişidir.
Meslek Kodu : 3142.12
Meslek Adı :Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Et ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Sağlık açısından ürünlerin zararlı olup olmadıklarını belirlemek için fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizler yapmak,
b} Ambalaj materyalini seçmek ve ambalajlama yapımını kontrol etmek,
c} Kaçak kesimlerin önlenmesi için tedbir alınmasında yardımcı olmak,
d} Etin teknolojik kurallara göre üretilmesini sağlamak ve uygulamak,
e} Depolama şartlarını, sıcaklık, nispi nem, hava hızı vb. koşulları belirlemek,
f} Sucuk, salam sosis vb. ürünlerin teknolojik şartlarda üretimini sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder