Fermantasyon Teknikeri nedir?
Çeşitli tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla sirke, alkollü içki, turşu, boza gibi gıda maddelerinin elde edilmesi için çalışan kişidir.
Meslek Kodu : 3116.04
Meslek Adı :Fermantasyon Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri
Meslek Birim Grubu : Kimya Mühendisliği Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Fermantasyon Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Fermantasyon Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Mayalandırılacak tahıl veya meyvelerin kalitesini kontrol etmek,
b} Meyve veya tahılın filizlendirilmesi, karıştırılması, preslenmesi ve mayalandırılması işlemlerini gıda mühendisinin kontrolünde yapılmasını sağlamak,
c} Elde edilen ürünün asit derecesini ve kalitesini kontrol etmek,
d} Ürünün pazarlanmasında görev almak,
e} Hijyen (sağlık kuralları) ve sanitasyon (halk sağlığını koruma tedbirler
i} sağlanmasında yardımcı olmak. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Çeşitli tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla sirke, alkollü içki, turşu, boza gibi gıda maddelerinin elde edilmesi için çalışan kişidir.
Meslek Kodu : 3116.04
Meslek Adı :Fermantasyon Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri
Meslek Birim Grubu : Kimya Mühendisliği Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Fermantasyon Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Fermantasyon Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Mayalandırılacak tahıl veya meyvelerin kalitesini kontrol etmek,
b} Meyve veya tahılın filizlendirilmesi, karıştırılması, preslenmesi ve mayalandırılması işlemlerini gıda mühendisinin kontrolünde yapılmasını sağlamak,
c} Elde edilen ürünün asit derecesini ve kalitesini kontrol etmek,
d} Ürünün pazarlanmasında görev almak,
e} Hijyen (sağlık kuralları) ve sanitasyon (halk sağlığını koruma tedbirler
i} sağlanmasında yardımcı olmak. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder