Blogger tarafından desteklenmektedir.

Fermantasyon Teknikeri nedir, ne iş yapar, görevleri, maaşları, nasıl olunur?

6 Ocak 2014 Pazartesi

Fermantasyon Teknikeri nedir?

Çeşitli tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla sirke, alkollü içki, turşu, boza gibi gıda maddelerinin elde edilmesi için çalışan kişidir.


Meslek Kodu : 3116.04
Meslek Adı :Fermantasyon Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri
Meslek Birim Grubu : Kimya Mühendisliği Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans


Fermantasyon Teknikeri ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Fermantasyon Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a} Mayalandırılacak tahıl veya meyvelerin kalitesini kontrol etmek,
b} Meyve veya tahılın filizlendirilmesi, karıştırılması, preslenmesi ve mayalandırılması işlemlerini gıda mühendisinin kontrolünde yapılmasını sağlamak,
c} Elde edilen ürünün asit derecesini ve kalitesini kontrol etmek,
d} Ürünün pazarlanmasında görev almak,
e} Hijyen (sağlık kuralları) ve sanitasyon (halk sağlığını koruma tedbirler
i} sağlanmasında yardımcı olmak. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder