Otel Müdürü nedir?
Konukları barındırma ve yedirip içirme için işletme sahibi adına bir otel-restoranı yada moteli yeterli ve kazançlı işletilmesini sağlamak için hazırlayan, düzenleyen, personeli kontrol eden ve yöneten kişidir.
Meslek Kodu : 1411.08
Meslek Adı :Otel Müdürü
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ağırlama, Perakende Ve Diğer Hizmet Müdürleri
Meslek Grubu : Otel, Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Meslek Birim Grubu : Otel Müdürleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans
Otel Müdürü ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Restoran Yöneticisi işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Resepsiyon, muhasebe, kahyalık, ağırlama, satın alma ve bakım gibi bölümlerin örgütlenmesini, yönetimini ve işletmesini planlamak, idare etmek ve kontrol etmek,
b} Konuklara personelin icraatının ve hizmetinin seviyesini sağlamak ve sürdürmek,
c} Bütün bölümlerin harcamalarına yetki vermek, ödenekleri ayırmak ve bütçelerini planlamak,
d} Ağırlama ve diğer bölüm yöneticilerinin uyumlu çalışmalarını düzenlemek, konukların resmi ziyafet ve içerde ve dışarıda eğlenceleri gibi büyük ölçüde işleri düzenlemek,
e} Oda ücretlerini ve kredi konusundaki davranışları belirlemek,
f} Personeli eğitebilir, istihdam eder ve işten çıkarabilir,
g} Sadece oda hizmetleri personelini yönetebilir,
h} Bar ve restoran hizmetlerini ayrı bir yönetim altında birleştirebilir, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Konukları barındırma ve yedirip içirme için işletme sahibi adına bir otel-restoranı yada moteli yeterli ve kazançlı işletilmesini sağlamak için hazırlayan, düzenleyen, personeli kontrol eden ve yöneten kişidir.
Meslek Kodu : 1411.08
Meslek Adı :Otel Müdürü
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ağırlama, Perakende Ve Diğer Hizmet Müdürleri
Meslek Grubu : Otel, Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Meslek Birim Grubu : Otel Müdürleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans
Otel Müdürü ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Restoran Yöneticisi işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Resepsiyon, muhasebe, kahyalık, ağırlama, satın alma ve bakım gibi bölümlerin örgütlenmesini, yönetimini ve işletmesini planlamak, idare etmek ve kontrol etmek,
b} Konuklara personelin icraatının ve hizmetinin seviyesini sağlamak ve sürdürmek,
c} Bütün bölümlerin harcamalarına yetki vermek, ödenekleri ayırmak ve bütçelerini planlamak,
d} Ağırlama ve diğer bölüm yöneticilerinin uyumlu çalışmalarını düzenlemek, konukların resmi ziyafet ve içerde ve dışarıda eğlenceleri gibi büyük ölçüde işleri düzenlemek,
e} Oda ücretlerini ve kredi konusundaki davranışları belirlemek,
f} Personeli eğitebilir, istihdam eder ve işten çıkarabilir,
g} Sadece oda hizmetleri personelini yönetebilir,
h} Bar ve restoran hizmetlerini ayrı bir yönetim altında birleştirebilir, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder