Muhasebe Müdürü nedir?
İşletmelerin gelir?gider, maliyet, fiyat ve ödeme ile ilgili işlemlerini kontrol etme, kredi, ön kasa, cost- control ve muhasebe departmanlarının uyumlu bir şekilde çalışmalarını sağlama bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir
Meslek Kodu : 1211.06
Meslek Adı :Muhasebe Müdürü
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ticari Ve İdari Müdürler
Meslek Grubu : İş Hizmetleri Ve İdaresi İle İlgili Müdürler
Meslek Birim Grubu :
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans
Muhasebe Müdürü ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Muhasebe Müdürü(Otel) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı , iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak :
a} İşletmenin gelir-gider hesaplarını yapmak.yaptırmak ve işlemler için alternatif öneriler geliştirmek,
b} Kredili hesap faturalarının zamanında kesilmesini ve ilgili firmaya gönderilmesini sağlamak,
c} Takip mektuplarının gönderilmesini ve tahsilatların takibinin yapılmasını sağlamak,
d} Tahsilatların yapılması, sorunlu alacaklar veya ödenmesi geciken hesapların tahsilatı konusunda ilgili departmanlarla koordinasyonu sağlamak,
e} Tüm tahsilatların merkez kasaya işlenmesini sağlamak ve kontrol etmek,
f} Döviz girdilerinin ve kayıtlarının kontrolünü yapmak,
g} Tahsil ve tediye edilen miktarları kasa mevcudu ile karşılaştırmak,
h} Kayıtlarla ilgili belgeleri karşılaştırarak doğruluğunu kontrol etmek,
i} Departmanlar tarafından yapılan tüm mali işlemlerin kontrolünü yapmak,
j} Periyodik olarak kasa sayımını yapmak,
k} Yıllık bütçe dönemlerinde diğer departman yöneticileri ile koordinasyon içerisinde çalışarak departmanların yıllık tahmini bütçesini oluşturmak,
l} Yıllık bilançoyu çıkarıp ilgililerin bilgisine sunmak,
m} Personel ücret ve avans ödemelerinin hazırlanması ve dağıtımını yapmak,
n} Şüpheli alacaklar analizi ve bunlarla ilgili hukuki takibatın yapılmasını sağlamak,
o} Satın alma departmanı tarafından alınan tüm malzemelerin fatura ve ödemelerini kontrol etmek, muhasebeleştirilmesini sağlamak,
p} Fiyat analizlerini gözden geçirmek,
q} İşletmenin genel bütçesini hazırlamak,
r} Departmanların ve tüm işletmenin gelir-gider, kar/zarar tablosu, bilanço, mizan vb. mali tabloları ve istatistikleri içeren aylık ve yıllık faaliyet raporların hazırlanmasını sağlamak,
s} Personeline mesleki eğitim vererek gelişimini sağlamak,
t} Tutulması gerekli resmi evrak ve kayıtların düzenli olarak tutulma
İşletmelerin gelir?gider, maliyet, fiyat ve ödeme ile ilgili işlemlerini kontrol etme, kredi, ön kasa, cost- control ve muhasebe departmanlarının uyumlu bir şekilde çalışmalarını sağlama bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir
Meslek Kodu : 1211.06
Meslek Adı :Muhasebe Müdürü
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ticari Ve İdari Müdürler
Meslek Grubu : İş Hizmetleri Ve İdaresi İle İlgili Müdürler
Meslek Birim Grubu :
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans
Muhasebe Müdürü ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Muhasebe Müdürü(Otel) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı , iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak :
a} İşletmenin gelir-gider hesaplarını yapmak.yaptırmak ve işlemler için alternatif öneriler geliştirmek,
b} Kredili hesap faturalarının zamanında kesilmesini ve ilgili firmaya gönderilmesini sağlamak,
c} Takip mektuplarının gönderilmesini ve tahsilatların takibinin yapılmasını sağlamak,
d} Tahsilatların yapılması, sorunlu alacaklar veya ödenmesi geciken hesapların tahsilatı konusunda ilgili departmanlarla koordinasyonu sağlamak,
e} Tüm tahsilatların merkez kasaya işlenmesini sağlamak ve kontrol etmek,
f} Döviz girdilerinin ve kayıtlarının kontrolünü yapmak,
g} Tahsil ve tediye edilen miktarları kasa mevcudu ile karşılaştırmak,
h} Kayıtlarla ilgili belgeleri karşılaştırarak doğruluğunu kontrol etmek,
i} Departmanlar tarafından yapılan tüm mali işlemlerin kontrolünü yapmak,
j} Periyodik olarak kasa sayımını yapmak,
k} Yıllık bütçe dönemlerinde diğer departman yöneticileri ile koordinasyon içerisinde çalışarak departmanların yıllık tahmini bütçesini oluşturmak,
l} Yıllık bilançoyu çıkarıp ilgililerin bilgisine sunmak,
m} Personel ücret ve avans ödemelerinin hazırlanması ve dağıtımını yapmak,
n} Şüpheli alacaklar analizi ve bunlarla ilgili hukuki takibatın yapılmasını sağlamak,
o} Satın alma departmanı tarafından alınan tüm malzemelerin fatura ve ödemelerini kontrol etmek, muhasebeleştirilmesini sağlamak,
p} Fiyat analizlerini gözden geçirmek,
q} İşletmenin genel bütçesini hazırlamak,
r} Departmanların ve tüm işletmenin gelir-gider, kar/zarar tablosu, bilanço, mizan vb. mali tabloları ve istatistikleri içeren aylık ve yıllık faaliyet raporların hazırlanmasını sağlamak,
s} Personeline mesleki eğitim vererek gelişimini sağlamak,
t} Tutulması gerekli resmi evrak ve kayıtların düzenli olarak tutulma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder