Kafe, Bar Ve Snack Bar İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanlar) nedir?
Müşterilere yiyecek, alkollü veya diğer içkileri satmak için bir kafeyi, barı, snack barı kendi hesabına yada ortak olarak çalıştıran kişidir.
Meslek Kodu : 1412.04
Meslek Adı :Kafe, Bar Ve Snack Bar İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanlar)
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ağırlama, Perakende Ve Diğer Hizmet Müdürleri
Meslek Grubu : Otel, Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Meslek Birim Grubu : Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Kafe, Bar Ve Snack Bar İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanlar) ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Kafe, Bar ve Snack Bar İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanlar) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Personelin müşteriye hizmetlerini yönetmek, nezaret etmek,
b} Erzakı, alkollü içkileri, şarapları ve diğer içecekleri satın almak,
c} Tesisin, donatımının ve çalışma yerlerinin sağlığa uygun olmasını ve güvenliğin düzenlenmesini sağlanmasını sağlamak,
d} Güvenlik kuralları ve diğer nizamları sağlamak için personelin alkollü içki satışların nezaret etmek,
e} Personeli eğitmek,öğretmek, istihdam etmek ve gerekirse işten çıkarmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Müşterilere yiyecek, alkollü veya diğer içkileri satmak için bir kafeyi, barı, snack barı kendi hesabına yada ortak olarak çalıştıran kişidir.
Meslek Kodu : 1412.04
Meslek Adı :Kafe, Bar Ve Snack Bar İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanlar)
Meslek Ana Grubu : Yöneticiler
Meslek Alt Ana Grubu : Ağırlama, Perakende Ve Diğer Hizmet Müdürleri
Meslek Grubu : Otel, Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Meslek Birim Grubu : Lokanta Ve Restoran Müdürleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Kafe, Bar Ve Snack Bar İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanlar) ne iş yapar, görevleri nelerdir?
Kafe, Bar ve Snack Bar İşletmecisi (Kendi İşletmesinde Çalışanlar) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a} Personelin müşteriye hizmetlerini yönetmek, nezaret etmek,
b} Erzakı, alkollü içkileri, şarapları ve diğer içecekleri satın almak,
c} Tesisin, donatımının ve çalışma yerlerinin sağlığa uygun olmasını ve güvenliğin düzenlenmesini sağlanmasını sağlamak,
d} Güvenlik kuralları ve diğer nizamları sağlamak için personelin alkollü içki satışların nezaret etmek,
e} Personeli eğitmek,öğretmek, istihdam etmek ve gerekirse işten çıkarmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder