Blogger tarafından desteklenmektedir.

Aşçı yardımcısı nedir , ne iş yapar ?

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Aşçı yardımcısı nedir ?

Yemeklik malzemelerin hazırlanması, yemek çeşitlerinin yapılması, mutfağın düzen ve temizliğinin sağlanması işlerinde aşçıya yardımcı olan nitelikli kişidir.

Meslek Ana Grubu : HİZMET VE SATIŞ ELEMANLARI
Meslek Alt Ana Grubu : KİŞİSEL HİZMETLER VE KORUMA HİZMETLERİ VEREN ELEMANLAR
Meslek Grubu : EV BAKICILARI VE OTEL, LOKANTA VB. YERLERDE HİZMET VEREN ELEMANLAR
Meslek Birim Grubu : Aşçılar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Okur Yazar


Aşçı yardımcısı  ne iş yapar ?

Aşçı Yardımcısı, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak;

a) Temizlik ve sağlık kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak,
b) Günün mönüsüne göre yapılacak yemeklik malzemeleri mutfağa getirmek/getirilmesini sağlamak,
c) Yemeklik malzemelerin temizlenmesi, soyulması, ayıklanması, doğranması vb. işlemleri yapmak
d) Garnitür olarak kullanılacak yiyecekleri hazırlamak
e) Et ve sebze çeşitlerine göre çeşitli soslar hazırlamak
f) Etli, sebzeli, sıcak ve soğuk yemek çeşitlerinin pişirilmesinde aşçıya yardımcı olmak,
g) Kahvaltılık malzemeleri servise hazırlamak,
h) Gelen erzak malzemelerini depoya taşımak/taşıttırmak
i) Kullanılan araç ve gereçler ile malzeme ve donanımların ve mutfağın genel temizliğini yapmak/yaptırmak,
j) Mesleği alanındaki gelişmeleri takip etmek ve uygulamak
k) İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili kurallara uymak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.






Share on : Facebook Twitter Google+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder